skip to main content

Schade melden weggebruikers

Wat fijn dat u als weggebruiker een probleem wilt melden aan een bewegwijzeringsbord langs de weg of een fietspad. Samen met de wegbeheerder lossen wij de melding graag zo snel mogelijk op.

Het meesturen van duidelijke foto’s of een goede omschrijving van de locatie bevordert een snelle en goede afhandeling van de schademelding. Op de pagina Over de NBd ziet u over welke borden u een melding kunt maken.

Onleesbare bewegwijzeringsborden Ring Utrecht (A12 / A27)
Rijkswaterstaat (wegbeheerder) en de NBd zijn op de hoogte van de slechte staat van de borden rondom de snelwegen A12 en A27 (regio Utrecht). U hoeft hier geen melding van te maken. De borden worden vervangen. Op welke termijn is helaas nog niet bekend.

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen als wij nog een vraag hebben over de melding. Wij bewaren uw gegevens niet langer dan nodig is.

"*" geeft vereiste velden aan

Bijvoorbeeld: ter hoogte waarvan staat de wegwijzer?
Het 8-cijferige nummer (bv. 18613/007) staat op het bord, op de paal of op de paddenstoel.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Wat gebeurt er met mijn melding?
    Een melding sturen we naar de juiste wegbeheerder. De wegbeheerder is namelijk eigenaar van alle bewegwijzeringsborden in zijn regio. De wegbeheerder beslist over uw melding. Daarna kan de wegbeheerder ons opdracht geven om het probleem te verhelpen of de wegbeheerder lost het probleem zelf op.

    Kan ik alle schades aan borden bij de NBd melden?
    Nee. U kunt bij ons alleen problemen melden aan bewegwijzeringsborden voor automobilisten en fietsers. Kijk op de pagina Over de NBd om te zien om welke borden het (niet) gaat. Voor overige problemen aan verkeersborden of op de weg maakt u een melding bij de wegbeheerder. Wie de wegbeheerder is, kunt u op de site van Rijkwaterstaat. controleren.